FAQFAQ SearchSearch MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

 
XDF for E36 euro M3 S50B30

 
Post new topic   Reply to topic    TunerPro User Forum Forum Index -> Bosch
 
Brian Shor



Joined: 06 May 2011
Posts: 28

PostPosted: Sat Jan 14, 2017 5:18 am    Post subject: XDF for E36 euro M3 S50B30 Reply with quote

My circuit E36 M3 has a 3.0l euro M3 motor running on bosch 0261203075 (chip 1403157). I have been working on a xdf for this ecu but having issues with the address for WOT ignition. DOES ANYONE HAVE A XDF FOR THIS DME?

I took out the stock chips that made 256whp and install the AC schnitzer 320 chips and made 273 whp, but now I need to tune on 104 octane.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
mohamedramli



Joined: 19 Jan 2017
Posts: 5

PostPosted: Thu Jan 19, 2017 5:31 pm    Post subject: Re: XDF for E36 euro M3 S50B30 Reply with quote

do you use the XDF from tunerpro download section? I am planning to tune this ecu soon, planning to use the xdf from the download
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Brian Shor



Joined: 06 May 2011
Posts: 28

PostPosted: Sat Jan 21, 2017 10:25 am    Post subject: Reply with quote

The XDF in the download section is for a 081 bin, the OEM bin for my S50B30 uses a 078 bin so I can't use this xdf. When I get some time and sort the xdf I will give an update.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Brian Shor



Joined: 06 May 2011
Posts: 28

PostPosted: Wed Mar 08, 2017 11:35 am    Post subject: Reply with quote

I have gotten a few PMs regarding the xdf for the Euro S50B30 (92-95 Euro M3). I have done a xdf and have carried out road tuning adjustments but I have not gone to dyno yet to measure the actual output and fully confirm the xdf. Note my ecu is 075 dme with 078 software.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
kortex16v



Joined: 12 Jul 2016
Posts: 5

PostPosted: Fri Nov 24, 2017 12:58 pm    Post subject: Reply with quote

Hi guys
I would like to know if it is possible to swap a harness wiring with the DME 413 for tunning my S50 euro.
The number of sensor is not the same, but if I put the sensor of the M50 can it work?
I started to develop the DME 075 by relying on your work on the 413/506.

Most people in Europe with m3 euro S50 switch to Vems or other but I'm sure the DME 075 has the same capacity for scale ecu turbocharging as the 413.

Nico
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Hairyscreech



Joined: 20 Jun 2017
Posts: 146

PostPosted: Sat Nov 25, 2017 5:41 am    Post subject: Reply with quote

I think a lot of what has been posted on the M3.3.1 ECU should help with the B30 engines ECU.

It is only an M3.3 with an added vanos controller computer.

Best thing to do would be post up a stock BIN and when I get a chance I will see how it lines up with what we know about the other M3.x series ECUs.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
kortex16v



Joined: 12 Jul 2016
Posts: 5

PostPosted: Sat Nov 25, 2017 8:05 am    Post subject: Reply with quote

The stock files :
https://www.catupload.com/download/7c70f0469c96ff02df6e0f8417e111cc.html

https://www.catupload.com/download/c59aa2da88712fbd3e1e091911e99457.html

My XDF :



https://www.catupload.com/download/1a7e5f7f039f6a63a3416d972202dbb8.html
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
kortex16v



Joined: 12 Jul 2016
Posts: 5

PostPosted: Sat Nov 25, 2017 8:14 am    Post subject: Reply with quote

thanks to your work on the 413 I managed to find a lot of things but I can not shift the axis for a config turbo.
when the engine load is too high (in 4 gear at 2500tr / min> WOT) the AFR is not good as if the ecu read only half of the map.
If I work in real time with ostrich, I get to trace in tunerpro but the slider is not the right engine speed.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Hairyscreech



Joined: 20 Jun 2017
Posts: 146

PostPosted: Sun Nov 26, 2017 9:40 am    Post subject: Reply with quote

A solid understanding of the axis is needed for this one, and probably a good look at how Motronic treats load.

Take a look at the axis info here: https://web.archive.org/web/20111016024531/http://www.motronic.ws/map201.htm

And here: https://web.archive.org/web/20111016023000/http://www.motronic.ws/map301.htm

With that is mind take a look at a thread a little down this forum on a turbo tune, I put a clunky axis calculator in there that will help understand how to rescale map axis.

http://tunerpro.net/forum/viewtopic.php?t=4440
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
kortex16v



Joined: 12 Jul 2016
Posts: 5

PostPosted: Sun Dec 03, 2017 5:29 am    Post subject: Reply with quote

I have extract My VNC controller .
it's hex format but the writing is not the same of Dme .

https://dropfile.to/jgoDwj8

Kortex
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
biela



Joined: 22 Jul 2014
Posts: 24

PostPosted: Sun Dec 03, 2017 10:55 am    Post subject: Reply with quote

Hello

Intake vanos map is at 2820 16x16

2800 is TPS or load.

2810 is rpm.
Back to top
View user's profile Send private message
 

Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    TunerPro User Forum Forum Index -> Bosch All times are GMT - 9 Hours
 
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
 


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
RedSquare theme 1.0.3 © DoubleJ(Jan Jaap)