FAQFAQ SearchSearch MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

 
More COM ports to data aqusition

 
Post new topic   Reply to topic    TunerPro User Forum Forum Index -> Feature Suggestions
 
m0n5t3r



Joined: 11 Mar 2010
Posts: 2

PostPosted: Tue Nov 08, 2011 11:28 am    Post subject: More COM ports to data aqusition Reply with quote

Hi
What do you think about possiblity to connect more than one interface to data aquisition. For example: One com is connected to ECU using narrow band o2 sensor and second is connected to Innovate LC-1 to proper and fast reading of AFR. That should let to read accurate reading without any change in wiring ( only connect power to LC-1). Another example will be ECU using narrow band lambda and using ASIC chip to decode signals - it can't be reprogrammed to use wide band (only modification in ECU diagram could help).
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Six_Shooter



Joined: 06 May 2007
Posts: 590

PostPosted: Tue Nov 08, 2011 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

I think this can be done through the use of a plug in. I know some people were working on being able to get Innovate products to be able to be added to the datastream by the use of a plug in at one point, not sure how far that got though.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
PhilStubbs



Joined: 10 Sep 2010
Posts: 71
Location: St. Augustine Fl

PostPosted: Thu Nov 10, 2011 9:00 am    Post subject: Reply with quote

Innovate provides everything needed to make a plug in on their website for free. I would have already done it, but that's over my head.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
desmo01



Joined: 04 Jun 2006
Posts: 26

PostPosted: Sat Feb 18, 2012 1:15 pm    Post subject: Reply with quote

This would be super useful. I need to be able to use 1 datastream for ECU another for TechEdge WBO2. Both datastreams are already defined. If there were any way to add another COM input that would be awesome...
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Lucho



Joined: 13 Apr 2016
Posts: 1

PostPosted: Wed Apr 13, 2016 12:17 am    Post subject: Reply with quote

desmo01 wrote:
This would be super useful. I need to be able to use 1 datastream for ECU another for TechEdge WBO2. Both datastreams are already defined. If there were any way to add another COM input that would be awesome...


I'm fully agree Wink
Log several (at least 2) comm ports at the same time would be very useful.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Acki



Joined: 06 Mar 2013
Posts: 18

PostPosted: Fri Feb 16, 2018 3:45 am    Post subject: Reply with quote

It would be enough when it would be possible to load 2 PlugIns at the same time - for each PlugIn a own ADX file and at the "first slot" you can but everything into Monitor or whatever or same Monitor/Dash for all.
Only datastream related stuff is PlugIn related.

2 ports at one Plugin is possibl´┐Że (OSE Plugin for exmaple) but this is too special.

I'm realistic, I don't expect a fast solution cause the last big changes are done years ago but I don't want to blame for the work which was already done.

Would be awesome when TunerPro would bring this feature Smile
/edit:
After thinking about the story I found the software "Serial Port Splitter" which seems to can merge com ports to one, I will try to "hang" the needed signal to the other - then it should work as before Smile
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
cbernhardt



Joined: 18 Apr 2008
Posts: 89

PostPosted: Sat Feb 17, 2018 4:17 am    Post subject: Reply with quote

PhilStubbs wrote:
Innovate provides everything needed to make a plug in on their website for free. I would have already done it, but that's over my head.

I realize that this is an old post, but does anyone have a link to the plugin information on the Innovate site?
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Acki



Joined: 06 Mar 2013
Posts: 18

PostPosted: Sat Feb 17, 2018 2:49 pm    Post subject: Reply with quote

Plugin for what? LC1? Other Innovate stuff?
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
cbernhardt



Joined: 18 Apr 2008
Posts: 89

PostPosted: Sun Feb 18, 2018 4:02 am    Post subject: Reply with quote

Acki wrote:
Plugin for what? LC1? Other Innovate stuff?

Innovate LM1.
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Acki



Joined: 06 Mar 2013
Posts: 18

PostPosted: Mon Feb 19, 2018 10:54 am    Post subject: Reply with quote

Open Realterm and listen the transfer Smile

LC1 sends out B2 82 43 13 as header/footer and the lambda value in between.
Can't be more complicated with other Innovate stuff.
Back to top
View user's profile Send private message
 

Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    TunerPro User Forum Forum Index -> Feature Suggestions All times are GMT - 9 Hours
 
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
 


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
RedSquare theme 1.0.3 © DoubleJ(Jan Jaap)