FAQFAQ SearchSearch MemberlistMemberlist UsergroupsUsergroups RegisterRegister
ProfileProfile Log in to check your private messagesLog in to check your private messages Log inLog in

 
DA: Not Connected?

 
Post new topic   Reply to topic    TunerPro User Forum Forum Index -> TunerPro Discussion
 
supr91tt



Joined: 22 Sep 2017
Posts: 3

PostPosted: Fri Sep 22, 2017 10:41 am    Post subject: DA: Not Connected? Reply with quote

I have retired my old laptop with TunerPro 5 installed and the old one connects and logs fine. The new laptop I connects as it finds the hardware and starts emulating but I am unable to connect the DA.
Both laptops are running Windows 7. Any suggestions?
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Mangus
TunerPro Author


Joined: 19 Mar 2003
Posts: 1802

PostPosted: Mon Sep 25, 2017 8:10 am    Post subject: Reply with quote

We'll need more info to be helpful.

What vehicle? What definitions?

What do you see when you test for valid cable? Do you have your COM port set to match the one your cable uses in preferences?
_________________
***************************************
TunerPro Author
1989 Trans Am
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
supr91tt



Joined: 22 Sep 2017
Posts: 3

PostPosted: Mon Sep 25, 2017 3:01 pm    Post subject: Reply with quote

'87 Turbo Buick running speed density with LC-1 wide and and 3 bar map. I'm pretty sure the cable is working as Tuner Pro recognizes the Maft-Pro hardware. I'm just not sure what the "DA" portion is. That appears to be the ability to record, does that functionality require a license file? If so I'm unable to locate it on my old laptop to transfer. The old one works (super slow, on it's last breath) using the same xdf file and it appears to download the bin from Maft-Pro while emulating, which in my mind is also indicative the units are communicating?
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
Mangus
TunerPro Author


Joined: 19 Mar 2003
Posts: 1802

PostPosted: Mon Sep 25, 2017 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

No, it doesn't require a license. You'll need to set the interface type to "AutoProm/MAFTPro" on the data acquisition tab of preferences. Then you'll need to load the definition (ADS or ADX file) provided by the MAFTPro folks to enable logging.

-Mark
_________________
***************************************
TunerPro Author
1989 Trans Am
Back to top
View user's profile Send private message
 

 
supr91tt



Joined: 22 Sep 2017
Posts: 3

PostPosted: Mon Sep 25, 2017 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the direction, I knew there had to be some configuration step I' d missed. I'll check it out in the AM!
Back to top
View user's profile Send private message
 

Display posts from previous:   
View previous topic :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    TunerPro User Forum Forum Index -> TunerPro Discussion All times are GMT - 9 Hours
 
Page 1 of 1
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
 


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
RedSquare theme 1.0.3 © DoubleJ(Jan Jaap)